Over Ons

Airman timmert wereldwijd reeds sinds 1938 stevig aan de weg en heeft in die periode een zeer goede reputatie opgebouwd als producent van schroefcompressoren / graafmachines / dieselgeneratoren en andere producten.

Vanaf de oprichting van ons moederbedrijf "Hokuetsu Industries Co., Ltd" in 1938 in Japan, zijn we als producent van een uitgebreide serie luchtcompressoren, constant bezig met de ontwikkeling van innovatieve produkten en het zoeken naar nieuwe markten. Dit alles gesteund door onze rijk bijeengebrachte originele en sterk betrouwbare kennis.

De roterende schroefcompressoren van AIRMAN staan in de markt als een van onze grote successen en hebben een hoge reputatie als een van de topmerken van de wereld. We zijn er ook trots op te kunnen zeggen dat we op dit industriele gebied met veel toewijding gezorgd hebben voor maatschappelijke ontwikkeling. Met het aanbreken van de 21e eeuw zijn alle takken van industrie en uiteindelijk de gehele maatschappij aangekomen in een tijdperk waar het noodzakelijk is om te blijven innoveren en ontwikkelen op diverse afdelingen. We zien het momenteel als een uitdaging om zowel in onze huidige markt als in nieuwe markten strategische bedrijfsontwikkelingen door te voeren.

Om u een indruk van de rijke historie van Airman te geven lichten wij hieronder een aantal mijlpalen uit..

Mijlpalen
1938: Oprichting onder de naam Hokuetsu. Start productie en verkoop van stationair type compressoren
1948: Export van een groot type stationaire compressor naar Korea, de eerste export van de onderneming
1952: Start gebruik produktnaam "Airman" door Hokuetsu
1955: Gereedkoming van de eerste in Japan ontwikkelde compressor voor gebruik in de constructie van Japans grootste dam.
1965: Hokuetsu opent ’s werelds grootste compressor fabriek om aan de stijgende vraag vanuit de marktmarkt te kunnen voldoen.
1967: Het Japanse Antarctica Observatie team neemt een Airman compressor in gebruik om ook bij extreem lage temperaturen te kunnen werken.
1968: Realisatie van de schroefcompressor door Hokuetsu, een volledig gepatenteerd ontwerp welke niet vertrouwt op technologie van andere producenten.
1970: de jaarlijkse productie overstijgt de 10,000 stuks. Dit maakt Hokuetsu de grootste producent van compressoren wereldwijd.
1971: Start verkoop van diesel aangedreven generatoren als onderdeel van een product diversificatie actie.
1976: Start Verkoop van motorlasgeneratoren..
1977: Start marketing van een klein formaat enkelfase generator.
1981: Start productie en Verkoop van de door Airman ontwikkelde mini graafmachines uit de HM serie.
1991: Oprichting van Hokuetsu Industries Europe B.V. in Amsterdam, Nederland als volledige dochteronderneming van Hokuetsu Japan.
1992: Introductie van de Airman AX-1 mini graafmachines ter vervanging van de HM-series..
1994: Ontvangst van het ISO 9001 certificaat en start Verkoop van de AX-2 mini-graafmachines.
2000: Start Verkoop van de eerste Airman binnendraaiende mini-graafmachine.
2001: Oprichting van de Hokuetsu metaal gieterij Inc. om de hoge kwaliteit door Hokuetsu gesteld aan het gietwerk te kunnen blijven waarborgen.
2003: Start Verkoop van de Airman AX-3 standaard mini-graafmachines.
2004: Start verkoop van de dual- spec (regelbare druk / Luchtcapaciteit) compressor als eerste producent ter wereld ;
2006: Start verkoop schaarliften met een maximale hoogte van 6.1 meter. ;
2009: Herintroductie mobiele en box compressoren in Europa welke voorzien zijn van het CE keurmerk.
fabriek van bovenMedewerker werkt op zijn PCLijnProductie lijn